zinglee-Bistro-cocktails

Τσακάλωφ 2,

Αθήνα,10673

+210 3608591

info@zinglee.gr

Ανοιχτά 09:00 - 01:00

FACEBOOK INSTAGRAM
  /  Our Stories   /  Η Αθηναϊκή Κουζίνα στο Zinglee

Η Αθηναϊκή Κουζίνα στο Zinglee

Οι αξέχαστες γεύσεις και τα θρυλικά πιάτα της αστικής Αθηναϊκής κουζίνας επιστρέφουν δυναμικά μέσα από το νέο μενού του Zinglee, του νεότερου μέλους της οικογένειας του ομίλου Nice n Easy στο Κολωνάκι.

 

Εικονικά πιάτα του παρελθόντος, που φέρνουν στο μυαλό τα οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής αλλά και τις επίσημες δεξιώσεις των χρυσών δεκαετιών του ’50-’70 «ζωντανεύουν» ξανά, συνθέτοντας ένα μενού γνώριμων και συνάμα άκρως πρωτότυπων γεύσεων, εκφρασμένων μέσα από το σύγχρονο και δημιουργικό πρίσμα της ομάδας της κουζίνας, της οποίας ηγείται ο chef Μάρκος Πατεράκης.

 

Ανατρέχοντας σε παλιές συνταγές και ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς, σκέψη και γευστικές «αλχημείες», ο συνιδιοκτήτης και Executive Chef των Nice n Easy, Χρήστος Αθανασιάδης, πιστός πάντα στην farm-to-table φιλοσοφία των φρέσκων βιολογικών πρώτων υλών, πάντρεψε την παράδοση με σύγχρονα υλικά και τεχνοτροπίες. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες και πλέον τα διάσημα πιάτα της Αθηναϊκής κουζίνας ανασυστήνονται στο κοινό, πιο πρωτότυπα και συναρπαστικά από ποτέ!

Με ναυαρχίδα του μενού μια ραφινάτη Αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα σαφράν, κάπαρη, αυγό, αγγούρι τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, ο κατάλογος επαναφέρει ως απόλυτο trend πεντανόστιμα πιάτα όπως κότα μιλανέζ, γιουβέτσι με ουρά μόσχου κοκκινιστή με κριθαράκι ολικής αλέσεως, γαρίδες κοκτέιλ, ντολμαδάκια με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο. Δίπλα στα κλασικά, μια ολόκληρη σειρά από αγαπημένες γεύσεις αποδίδονται με την τόλμη και τη φρεσκάδα του νέου, διατηρώντας τη νοστιμιά και τη χάρη της αρχικής συνταγής: κεφτεδάκια βουβαλίσια με χόρτα εποχής, παγωμένη φέτα και γαλάκτωμα λεμονιού, παστίτσιο με ραγού Black Angus και καμένη μπεσαμέλ. Ένα απίστευτο Αρμενοβίλ και η αυθεντική συνταγή της θρυλικής κρέμας καραμελέ κυριαρχούν στα επιδόρπια.

 

Το Zinglee bistro & cocktails ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ, προσφέροντας έναν πλούσιο κατάλογο brunch, κάνει τη διαφορά με την υπέροχη Αθηναϊκή κουζίνα από το μεσημέρι και μετά και μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ. Στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα χώρο οικείο και φιλόξενο, με αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες και το τεράστιο χρωματιστό βιτρό να φιλτράρει καθησυχαστικά τους ρυθμούς της πολυσύχναστης πλατείας Κολωνακίου, η αρχοντική αστική Αθηναϊκή κουζίνα επικαιροποιείται με τον πιο δημιουργικό τρόπο.